Ajánlások

Miért a Bothmer-gimnasztika?


 

Méhes Csaba - pantomimművész

 

„A Bothmer képzés során tudatossá vált bennem, amit eddig csak ösztönösen éreztem; hogy valójában mi egy mozdulat, miért olyan, amilyen, honnan jön, hova tart, illetve hogy milyen hatalmas jelentősége van a mozgásnak, s miért van szükségünk mozgásunk művelésére, ápolására. A négy év tapasztalata hatalmas segítségemre van a pantomim, a színpadi mozgás, a tánc oktatásában, és nem utolsó sorban alkotói munkámban.”

 

Sajgó Kornél - mérnök-közgazdász, röplabda-edző

 

„A Bothmer képzéssel egy időben kezdtem pszichológiát tanulni, és fantasztikus élményt jelentett nekem az egyetemen tanultakat a Bothmer- gimnasztikában, a játékokban, a gyakorlatban megélni. A két képzés egymást erősítette bennem. Megtanultam átélni a mozgás örömét, az áramlást, elengedni a teljesítményt. Nyitottabbá váltam, tapasztalatokat szereztem a szabadságról, és az együttműködésről. Képessé váltam jelen lenni, és tudom mit jelent valóban a másikra figyelni.
Legalább olyan fontos számomra, mint maga a képzés, hogy része lehettem egy nagyszerű társaságnak, akikkel sokat és nagy odaadással dolgoztunk együtt, és akik között igaz barátokra leltem.”

 

Kőszegvári Erika – osztálytanító

 

„Kinyúlni a perifériára, "megérinteni" a végtelent, majd megérkezni legbensőbb lényünkhöz, centrumunkhoz - nekem ezt jelenti a Bothmer- gimnasztika.
Osztálytanítóként a Bothmer gyakorlatok sokat segítettek a különböző életkorok minőségének, lelki tartalmának gyakorlati megértésében, megélésében. Segítettek közelebb kerülni a gyermekekben zajló folyamatokhoz, változásokhoz.
A képzés egy jó csoportot, igaz barátokat, találkozásokat, a tanulás mellett önfeledt örömet, kikapcsolódást, nevetést, könnyűséget és nehézséget, magasságot és mélységet, valós tapasztalatot adott az önismerethez.”